Aie-D
Door: Steve
Blijf op de hoogte en volg Steve
18 November 2009 | Nieuw Zeeland, Auckland
Id please!
Dat mag ik tegenwoordig horen in de supermarkt (die ik tegenwoordig al blindelings weet te vinden), alias gb van bij ons, als ik een flesje wijn in m'n mandje liggen heb.
Die vraag komt dan meestal uit de mond van een kassier/kassierster die ik zelf zo'n 6j jonger schat dan mezelf.
De eerste keer dat ik de vraag hoorde was ik nogal verrast en kwam er spontaan een schuldgevoel over me heen, precies een klein kind die een snoepje had genomen zonder vragen.
Des te meer omdat ik de dagen ervoor, toen ik met een 2 jaar jongere Belg/vakantieganger m'n boodschappen deed, deze vraag nooit voorgeschoteld kreeg, moest ik de vraag toch eventjes opnieuw horen: 'eum, excuse me?' 'Can i see your id please!'. Na het tonen van m'n belgische id kaartje, werd de superviser erbij gehaald, keken ze me nog eens vreemd aan, en mocht ik zonder fles wijn richting huis.
Sedertdien moet ik steeds mét paspoort gaan shoppen wat op z'n minst praktisch genoemd kan worden.
Vandaag probeerde ik hen 'te slim' af te zijn door: a)mijn bril ipv lenzen aan te doen b)een hemdje en geen witte sportschoenen aan te trekken c)me niet te scheren (op aanraden van enkele locals die hartelijk moesten lachen bij het aanhoren van m'n frustraties).
Inderdaad, probeerde!
Zo, rest mij enkel nog eens de blog van mijn flatgenoot mee te geven, voor mensen die niet genoeg kunnen krijgen van de Nieuw-Zeelandse verhalen: http://bartjedownunder.blogspot.com
Zijn blog heeft helaas wel géén verwittig-mij-wanneer-er-een-nieuw-avontuur-online-komt functie.
Inderdaad, probeerde!
18 November 2009 - 13:12
Sarah:
Schitterend! Dit doet me zo denken aan Madeira bij het huren van die auto ;) hihi...
Als je als vrouw zo'n dingen tegenkomt denk ik dat wij het eerder als een compliment zouden zien ;) Maar kan me inbeelden dat zo'n vraag aan bijna 30 jaar je mannelijkheid een deuk geven :p
Misschien moet je het zo zien: die kassierster hoopt gewoon telkens opnieuw dat je toch niet te oud bent voor haar ;). Vandaar dat ze het maar blijft vragen! Of, ze blijft maar je telefoonnummer zoeken op dat vreemde groene ding. hihihi... hoe dan ook, t blijft grappig. En geniet ervan want ik denk dat de dag dat ze je id niet meer vragen, je jezelf een paar vragen zult beginnen stellen ;)
Ondertussen hoop k dat je al wat leuke vacatures gevonden hebt.
En vooral, dat je vollop geniet van je grote avontuur!
Dikke zoen
*kruispunt* -
18 November 2009 - 22:06
Bartje:
Genieten doet hem, dat zeker! -
18 November 2009 - 22:22
Papie:
Da was te verwachten. Vraag de volgende keer dat ze mij opbellen... -
18 November 2009 - 22:38
Mamie:
Zo beleef je nog wat, leuk! Het zou eerder saai zijn moest je altijd ongemerkt voorbij lopen en zo moet je er af en toe aan denken dat je cool moet blijven!
Grote zoen uit winterland. -
19 November 2009 - 06:46
Sarah:
Bart, k had nie anders verwacht van hem ;)
Hou je het wat vol in zijn gezelschap :p ? -
19 November 2009 - 10:22
Zus:
Ik leg me hier kriek van het lachen, net iets voor jou!!! Wat een mens toch niet moet doen om aan een lekker glaasje te komen hé. Doe zo voort, zo kunnen we nog eens lachen! groetjes en kus -
19 November 2009 - 12:02
Thomas:
Je nie laten doen steve. Volgende keer zeg je maar dat je de fles meeneemt voor je mama en papa! -
19 November 2009 - 20:14
Valerie:
Koekoek Steve,
Ben blij dat je het daar goed stelt!!!!
Geniet maar met volle teugen van dit jaartje!
Dikke kus,
Val. -
21 November 2009 - 22:38
Freddy:
We zitten nu allemaal samen voor Lienke haar verjaardag. Alles goed daar down under? Groetjes, Freddy Lienke, Lut, Stefaan, Claire, Luc & Gilbert -
22 November 2009 - 05:17
Steve:
Proficiat voor Lienke & santé. Behalve dat ik nu een beetje verbrand ben, stel ik het hier héél goed! -
26 November 2009 - 01:20
Bartje:
Steve is hard op zoek naar werk, vandaar dat hij hier niets schrijft en dat overlaat aan zijn volgers. Zo hard op zoek ook, dat hij geen tijd heeft om andere dingen te doen die het vermelden waard zijn.
Gelukkig is er nog mijn blog, waar ook niets op verschijnt, maar het houdt een mens toch bezig als hij/zij twee websites per dag kan controleren op nieuwe berichten.
En attendant Godot. -
26 November 2009 - 07:15
Papie:
Ja t'is inderdaad wreed stil..... -
26 November 2009 - 10:05
Steve:
ik ben druk bezig mijne cv in 't Engels te vertalen, gene sinecure mijn gedacht!