Abel Tasman
Door: Steve
Blijf op de hoogte en volg Steve
25 September 2010 | Nieuw Zeeland, Queenstown
Dit bijzondere sms je onderbrak abrupt mijn vroeg ingezette nachtrust, de nacht voor ik een drie dagen great walk door NZ mooiste ging aanvatten. Gelukkig nam ik de voorbereiding op dit avontuurtje serieus en had ik mezelf op een uitgebreid laatste avondmaal met voor de gelegenheid een bijhorende fles wijn getrakteerd. Dit gebeuren minimaliseerde het hoge Twister gehalte in de ontvangen boodschap waardoor ik toch nog wat slaap kon vatten.
De volgende morgen werd ik tijdig door mijn shuttle service van dienst opgepikt, wat voor mij toch al een geruststellende boodschap was. Eenmaal aangekomen in het nationale park, was het wachten op de volgende taxi service die me over het water ging transporteren. Ik bleef er even verweesd bijzitten toen de receptioniste mij op een niét tegenspraak duldende wijze op attendeerde dat ik eventjes kon plaatsnemen tot de boot mij buiten op straat kwam oppikken. Groot was mijn opluchting dan ook toen die boot mooi op tijd aangetuft kwam, voorafgaand door een tractor, die ons uiteindelijk tot drijfbare diepte de zee introk.
Dit alles was uiteindelijk het startschot tot bij ver weg mijn mooiste driedaagse langs kronkelende groene paadjes, goud kleurige stranden gesierd met een azuur blauwe zee. Voor ik voet aan strand stak stak werd ik langs de kustlijn nog getrakteerd op wat luierende zeehonden, een zeldzame blauwe pinguin en een volle regenboog die netjes over de zee geschilderd werd.
Iemand een originelere manier in gedachten om de eerste dag van 30 levensjaren aan te vangen?
(2 nieuwe fotokes op blog)
25 September 2010 - 17:23
Eline En Lotte:
Eline zegt: het zijn hele mooie foto's en het ziet er daar leuk en mooi uit.
Lotte zegt: nonkel Steve je bent de lieftse van hééél de wereld en je bent grappig. lol !
wij zeggen, geniet geniet geniet. kus van ons allen -
26 September 2010 - 09:53
Papie:
Goed zo eindelijk de foto's die wij graag wilden zien vanuit N.Z. Prachtig heb je er nog meer.... ik ben benieuwd. Nog een goede reis verder en geniet er van zoveel je kan. -
26 September 2010 - 09:58
Mamie:
Leuk om te mogen mee genieten van wat jij nu ook allemaal ziet. Het is alsof we nu ook een beetje mee op reis zijn,
nog veel plezier, vergeet niet om nota's te nemen zodat je ons alles kunt vertellen als je terug komt!Dikke kus van ons 2. -
28 September 2010 - 02:37
Steve:
Wees gerust, ik heb er nog enkele in reserve gehouden hoor :)