WO II - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Steve Kellner - WaarBenJij.nu WO II - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Steve Kellner - WaarBenJij.nu

WO II

Door: Steve

Blijf op de hoogte en volg Steve

15 December 2009 | Nieuw Zeeland, Auckland

W.O. II

Een van de pot gerukte titel voor deze blog entry? U vindt deze titel in tijden van vrede, kerstbuches en wit onder ondergesneeuwde kerstbomen totaal ongepast?
Het zal mij worst wezen, Nieuw Zeeland speelde een rol in de tweede wereldoorlog en dat mag u, beste bloglezer, best van op de hoogte zijn.
We situeren het stadje Devonport, zo'n 10km varen van Auckland City.
Behalve bomen waar (elektriciteit?)kabels doorlopen, mooie zandstranden met een aangenaam zeewatertemperatuur (en een sterke onderstroom!), is dit ook een ware archeologische site (mede door de intreding van de Jappen in de oorlog werden ze hier nogal zenuwachtig), waar gestalde kanonnen de stille getuige zijn van WOII.
Stille getuige, want behalve enkele schoten ter verwelkoming van de Queen, bleven deze verder werkloos achter. Hun doel, het veilig stellen van het Rangitoto kanaal, kan dus als volledig geslaagd bestempeld worden.
Toch werd hier ooit een schip tot zinken gebracht, weliswaar lang na de oorlog, maar het bracht wel een politieke rel teweeg en verzuurde enigszins de relatie met de Fransen. Het was immers dhr Mitterran himself die opdracht gaf om het vlaggenschip van Greenpeace (Rainbow Warrior) de dieperik in te torpederen (10 juli 1985) in de haven van Auckland.
Voor de rest bracht dit overzet tochtje enkele mooie sky line fotokes en een lekker crèmeke op.
Popoll deelnemers, het antwoord (dat nog steeds valabel)is : 2.
Zo, rest mij nog af te sluiten met mijn favorietje:
zonnige groetjes,
Steve

• 15 December 2009 - 07:19

Papie:

Mooi, mooi..
    Terwijl we hier zitten rillen van de kou, voorruiten moeten krabben en hard moeten werken om ons op te warmen, doet mijnheer aan site-seeing, mooi is dat...

• 15 December 2009 - 08:47

Zus En Co:

Veel kan ik niet toevoegen aan papie z'n reactie... t is hier echt kou!!!! Verder blij dat we je weer eens gehoord hebben. Dikke knuf je zus

• 21 December 2009 - 16:49

Seynie:

Pf het is hier warm. Volgens mij is het hier veel warmer dan daar. Zonet mijn voorruit moeten krabben want er waren doodgevallen vogels op aan het bakken.

• 23 December 2009 - 07:33

Papie:

Vertel eens iets over de kerstsfeer in NZ. Hebben ze daar ook kerstbomen, -mannen, -bollen, -slingers, -enz.....