Hi, My name is ... - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Steve Kellner - WaarBenJij.nu Hi, My name is ... - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Steve Kellner - WaarBenJij.nu

Hi, My name is ...

Door: Steve

Blijf op de hoogte en volg Steve

18 Februari 2010 | Nieuw Zeeland, Auckland

Hi, my name is Fritz, and I am man's best friend.
Fritz is een vriend met 'benefits', hij komt met een net uit de stad
gelegen huisje, een leuk tuintje én ... een BBQ! Na drie maanden dagelijkse 'Wiiiii's' (was het maar de spelconsole)geluidjes te horen, is het vleugel wrijvende geluid van de talloze krekels best wel eens een verademing.
Het huisje is gelegen vlakbij het Mount Eden Park Rugby/Criket stadium, dat momenteel in volle verbouwing is voor de Rugby World Cup waarvoor Nieuw Zeeland het gastland is in 2011 (en in 2015 voor de Cricket world cup). Dat het
redetwisten over het waar en hoe van een nieuw stadium niet enkel een Belgisch gegeven is, werd hier mooi bewezen door onze kiwi vrienden. Het oorspronkelijke plan bestond er nl. in om een volledig nieuw stadium te bouwen aan 'the waterfront', dat toch nood heeft aan een nieuwe bestemming. Helaas pindakaas, de city council(65% stemmen voor) en de regional council (unaniem tegen) raakten het niet eens en de regering besloot dan maar het huidige Eden Park Stadium onder handen te nemen.
Voor de rest wil ik jullie nog meegeven dat ik na een persoonlijk doortastend onderzoek tot de conclusie ben gekomen dat het post verkeer tussen Nieuw Zeeland en Belgie (99% zeker) op een trial and error methode gebaseerd is. Gezien Belgie zo'n klein landje is, heeft het ook een vele kleinere postzak, waardoor de kans dat het direct de juiste richting uitgaat, tot het strikte minimum herleid wordt. Uiteindelijk komen deze dan in al ons omliggende buurlanden terecht, die zo opnieuw de zwarte piet kunnen gaan doorschuiven. Het hoeft toch niet altijd efficiënt te gaan, er is toch helemaal geen concurrentie voor dit fantastisch systeem?
Zo mijn gevuld Championske, patatje en m'n lap vlees is klaar (bbq), tot later!
(deze blog komt met 10 foto's, ik haal dus telkens de oudste oflijn)

• 18 Februari 2010 - 18:03

Zus En Kindjes:

Eline zegt: goed voor het hondje zorgen nonkeltje Steveje!
    Wij zijn blij dat je eventjes kan verademen op een groen plekje, moet wel super deugd doen! Geniet met volle teugen! Een dikke zoen van ons bijna 5!

• 19 Februari 2010 - 19:45

Liesbet:

Ik kan dat van de trial en error bij de post bevestigen! Een aantal van mijn postkaartjes zijn (nog) niet aangekomen, anderen in een tijd tussen de 6 dagen en 6 weken.

En naar Duitsland is het niet beter, daar hebben we twee kaartjes voor hetzelfde huis samen op de bus gedaan (nee, dat doen we niet altijd enkel voor kleine neefjes die allebei graag post krijgen) en die zijn met een maand verschil aangekomen... Toevallig de ene wel net voor de verjaardag van neefje 1 en de andere net voor de verjaardag van neefje 2, dus dat was dan wel weer mooi geregeld...

• 24 Februari 2010 - 07:46

Sarah:

Peeps there.
    Voila, het is zover, mn eerste NZ'se post :)

X.